Select Page

Do you have Type 2 Diabetes? YOU ARE INVITED!

To our group education session for people with Type 2 Diabetes seeking to improve their knowledge, optimise their health and take control. Come along and meet the local health professionals that care for people with diabetes and enjoy a delicious, nutritious morning tea.

WHEN: Tuesday 5th July, 9am – 11.30am.

WHERE: Foot Health Clinic
Cnr. Mary Ring Drive & Mt. Glorious Rd, Samford
RSVP: Places are limited, so bookings are essential.
Please phone Foot Health Clinic on PH: 3289 6050, to reserve a place.

GROUP EDUCATION FOR PEOPLE WITH TYPE 2 DIABETES

Timetable for the day

9am Greetings & Intro: ‘The Diabetes Diagnosis’

9.10am Type 2 Diabetes: Increase Your Understanding – Optimal Control (20mins)
Presented by: Karen Shann – Credentialled Diabetes Educator
Samford Valley Medical Centre

9.30am Self Care in Times of Stress (physical & emotional) (15mins)
Presented by: Sue Orreal – Counsellor / Coach

9.45am Dietary Management of Diabetes (15 mins)
Presented by: Megan Bray – Dietician
The Movement Team, Samford

10am The Basics of Diabetic Medicines. (10 mins)
Presented by: Louise Edwards – Pharmacist
Samford Chemmart

10.15 SHORT BREAK – MORNING TEA – (15 mins)

10.30 What happened to my vision? I could read that sign yesterday! (15 mins)
Presented by: Kellie Vanderburg – Optometrist
Emphasis on Eyecare, Samford

10.45am Diabetes – it can knock you off your feet! (15mins)
Presented by: Kim Edwards – Podiatrist
Foot Health Clinic, Samford

11am Diabetes & Exercise (the benefits) (10mins)
Presented by: Melinda Weaver – Exercise Physiologist
Samford

11.10am Monitoring Devices (10mins)
Presented by: Roche Rep – AccuCheck

11.20am Questions and Close

Remember, it’s local and it’s FREE! We would love to see you there!